Actualitate 

62 de microbuze școlare pentru elevii din județul Botoșani

Guvernul României a aprobat achiziționarea și livrarea unui nou lot de microbuze școlare destinate transportului elevilor. Aceste microbuze fac parte din etapa a treia a programului dezvoltat de Guvern, program demarat în anul 2013.microbuze-scolare-2015
“Prin scoaterea la licitație a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, au fost suplimentate fondurile pentru achiziționarea microbuzelor școlare în vederea acoperii necesarului la nivel național. În această etapă a programului, conform amendamentului la legea de aprobare a OUG nr 17/2014 inițiat de mine în cadrul acestei sesiuni parlamentare, primesc microbuze inclusiv orașele care au sate și localități componente” a declarat vicepreședintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici.
Județul Botoșani a beneficiat până acum de 20 de microbuze, în două tranșe. Prima tranșă, cea din anul 2014, a bucurat copii din 13 comune ale județului. Al doilea lot, livrat în luna mai 2015, cuprinde două autocare a câte 28+2 locuri, pentru orașele Săveni și Darabani, două microbuze cu câte 16+1 locuri pentru comunele Trușești și Șendriceni și trei microbuze cu câte 16+1 locuri pentru liceele sportive, respectiv câte unul pentru Liceul cu Program Sportiv, Clubul Sportiv din Botoșani și Liceul Regina Maria din Dorohoi.
În perioda următoare va fi livrat al treilea și ultimul lot de microbuze școlare tip 16+1 locuri către 42 de unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani, microbuze care vor acoperi toate cererile primăriilor botoșănene pentru asigurarea unui transport civilizat al elevilor către unitățile școlare.
Astfel, conform ordinului comun emis de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Educației și Cercetării Științifice, cele 42 de microbuze vor fi repartizate după cum urmează: municipiului Dorohoi, orașelor Bucecea, Flămânzi, Ștefănești, Săveni și comunelor Adășeni, Albești, Blândești, Brăiești, Călărași, Cândești, Copălău, Cordăreni, Cristești, Dângeni, Dersca, Durnești, Gorbănești, Hilișeu-Horia, Hudești, Leorda, Lunca, Manoleasa, Mihai Eminescu, Mihăileni, Păltiniș, Pomârla, Rădăuți-Prut, Răuseni, Răchiți, Românești, Știubieni, Suharău, Sulița, Tudora, Unțeni, Vârfu Câmpului, Viișoara, Vlădeni, Vlăsinești, Vorniceni și Vorona.
“Mă bucur că Guvernul României a dat curs solicitărilor centralizate cu privire la repartizarea microbuzelor școlare pentru județul Botoșani. În acest moment putem demonstra cât se poate de clar că facem cu adevărat guvernare pentru Botoșani, așa cum am promis în campania electorală, deoarece nu a existat nici o rațiune politică în alocarea acestor micobuze. Microbuzele vor fi utilizate exclusiv la transportul elevilor în vederea asigurării egalităţii de şanse, sporirea accesului la educaţie şi a ridicării gradului de pregătire al elevilor.” a concluzionat senatorul social democrat.
SURSA-https://doinafederovici.wordpress.com

Related posts

One Thought to “62 de microbuze școlare pentru elevii din județul Botoșani”

  1. Această doamnă senatoare,cu votul cetățenilor din jud.Botoșani,se laudă cu aducerea în județ a unor microbuze școlare.De tot râsul.Mai urmează să le urce pe rampe și-n fața mulțimii să se bage sub ele…….Să le vadă…..sexul,cum făceau oltenii când au văzut……trenul.Se băgau sub poduri,așteptau să treacă trenul și…..analizau.Suntem în anul 2015.Lăsați vrăjeala și apucați-vă de drumuri.Asta-i mai urgent ca multe altele….

Leave a Comment