Actualitate 

73 de misiuni ale pompierilor în ultimele trei zile. Pagube de 60000 de lei

În perioada 23 – 25 decembrie, pompierii botoşăneni au avut 73 de misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale. Din acestea, zece au fost pentru stingerea unor incendii izbucnite în locuințele sau gospodăriile, dar și la autoturismele unor localnici din Sendriceni, Botoșani, Flămânzi, Havârna, Frumușica, Manoleasa, Tulbureni și Hudesti.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate/evacuate preventiv 58 persoane. De asemenea, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 1 000.000 lei.

Cauzele care au generat incendiile sunt lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile, coș de fum necurățat de funingine, scurtcircuit electric și fumat în locuri nepermise.

Pagubele au fost estimate la cca. 60.000 de lei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Related posts

Leave a Comment