Actualitate Stiri din Havirna 

ALERTĂ NAŢIONALĂ. Ţânţarul-tigru, purtător a 20 de boli grave, a ajuns pe teritoriul României Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/alerta-nationala-tantarul-tigru-purtator-a-20-de-boli-grave-a-ajuns-pe-teritoriul-romaniei

tiger_mosquito1_84813400 Pericol pentru sănătatea populaţiei României. Ţânţarul-tigru, care poate transmite 20 de boli grave, a ajuns şi pe teritoriul ţării noastre. Este o consecinţă a căldurii extreme care a lovit România în ultimele săptămâni, spun specialiştii.

Biologii atrag atenţia că dacă temperaturile caniculare vor continua, ţara noastră s-ar putea confrunta cu o mare problemă din punct de vedere al sănătăţii şi anume invazia ţânţarilor tiger (invazia ţânţarilor – tigru).

Câteva exemplare au ajuns deja pe teritoriul ţării noastre, însă ne-am putea confrunta în perioada următoare cu o invazie.

Aceşti ţânţari vin din ţările tropicale şi sunt purtători de boli extrem de grave. Nu mai puţin de 20 de boli tropicale poate purta un ţânţar, şapte dintre ele fiind viruşi care provoacă maladii periculoase.

Specialiştii spun că un astfel de ţânţar poate transmite meningita de tip west nile, dar şi virusul denga. Acest virus poate provoca omului febră foarte mare şi poate duce chiar la deces dacă nu este tratată.Lucruri care te fac “un magnet” pentru ţânţari. Iată de ce eşti predispus înţepăturilor insectelor

Cu toate acestea, în ţara noastră există în comerţ produse care pot proteja corpul uman de înţepătura şi transmiterea unor boli de la un astfel de ţânţar. 1. Genele. Da, acest lucru nu poate fi controlat de tine. Un studiu din 2004 a concluzionat că țânțarii sunt atrași mai mult de grupele de sânge O decât de cele de tip A sau B, scrie doctorulzilei.ro.

2. Respirația. Cei care au un metabolism accelerat sau sunt mai mari repiră mai repede. Țânțarii sunt atrași de cei care elimină mai mult dioxid de carbon. De aceea femeile gravide reprezintă ținta perfectă pentru țânțari.

3. Transpirația excesivă. Chimicalele eliberate din transpirație acționează ca un magnet pentru țânțari. De asemena, țânțarii se orientează și după căldura corpului care poate fi generată de mișcare sau de hainele închise la culoare care atrag căldura.

4. Parfumurile florare. Țânțarii femelă au nevoie de proteinele din sânge pentru ouăle lor, pe când țânțarii bărbați sunt mai mult atrași de flori. Astfel, parfumul floral îi poate atrage.

5. Labele picioarelor. Țânțarii sunt atrași de zonele puternice vascularizate, astfel că labele picioarelor nu fac excepție atunci când aplici soluție anti-țânțari.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Related posts

Leave a Comment