Actualitate Politica Stiri din Havirna 

Ambasadorul SUA despre legea lui Dragnea: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare&Dragnea RENUNTA la „defaimare”: „Am eliminat si amenzile, se poate injura pe Facebook”

hans-klemmimagesimages (1)Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a declarat că Legea „Defăimării” inițiată de Liviu Dragnea încalcă libertatea de exprimare, care este un aspect fundamental al unei societăți democratice sănătoase.

„Referitor la proiectul legislativ cu titlul <>, politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: <>”, a declarat ambasadorul SUA în România.

Declarația fermă și tăioasă a ambasadorului american vine să contrazică afirmația lui Liviu Dragnea care joi, 11 februarie, susține sus și tare că legea sa nu încalcă dreptul la exprimare.

„Noua lege a toleranței vine în completarea ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare. Ea nu anulează această lege și nici nu supra-reglementează domeniul drepturilor. Astfel, legislația nu doar permite, ci și garantează libertatea de exprimare. Ordonanța, pe care – repet – noua lege nu o anulează, garantează dreptul la libertatea de gândire, conștiință și religie, precum și dreptul la opinie și exprimare. Articolul 2, alineatul 8 stipulează că prevederile ordonanţei (care au efect și asupra celorlalte reglementări având același obiect) nu pot fi interpretate în sensul restrângerii dreptului la liberă exprimare, opinie şi la informaţie. Deci, liber la criticat politicieni și oameni de afaceri! Totuși, pentru a nu exista nici un fel de suspiciuni, discriminarea pe baza apartenenței politice și a averii a fost eliminată din textul legii, așa cum a fost el adoptat de comisiile de la Senat”, explica liderul PSD.Sursa/http://politicscan.rodragnea-mormoloci1-600x300 Presedintele PSD, Liviu Dragnea, se declara de acord cu afirmatiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, pe marginea proiectului „legii defaimarii” si anunta ca, printr-un amendament, definitia defaimarii sociale va fi total eliminata, transmite Agerpres.

‘Am vazut reactia ambasadorului SUA. Sunt total de acord cu declaratia si cu afirmatiile dumnealui, si eu si PSD-ul sustinem libertatea de exprimare. Am anuntat deja de aseara, public, ca, mai ales dupa noile amendamente pe care le voi depune astazi, aceasta lege nu va mai putea fi inteleasa gresit. Scopul initial al legii, care este o dorinta la care nu renunt, este de a promova toleranta si demnitatea umana prin sistemul educational si prin administratie. Este o lege care nu e coercitiva. Azi voi scoate din lege si definitia defaimarii sociale. Deja au fost scoase amenzile, azi eliminam complet articolul, pentru ca nicio virgula sa nu mai poata fi folosita de cei care au manipulat pentru a deturna atentia de la scopul esential al legii. Romania este o tara care are nevoie in continuare de toleranta’, a declarat Dragnea, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al PSD.

Intrebat cu ce va fi inlocuita definitia defaimarii sociale, Dragnea a spus: ‘cu nimic’, el precizand ca, de fapt, este vorba despre definirea ‘tolerantei umane’. El a reafirmat ca atat copiii, cat si functionarii publici ‘trebuie educati’ in ceea ce priveste toleranta umana.

‘In continuare se poate injura la televizor, se poate injura pe Facebook, se poate injura pe orice sistem de comunicare. Ideea de a promova toleranta prin educatie este o idee pe care o sustin si pe care vreau sa o promovez in continuare. Nu afectez prin nicio actiune de-a mea libertatea de exprimare. (…) Prin amendamentele adoptate saptamana trecuta de Comisia juridica (a Camerei Deputatilor – n.r.) amenzile au fost scoase. O sa scoatem complet articolul pentru a nu mai exista confuzii. (…) Nu e vorba de un semn de intrebare, eu am afirmat foarte clar ca sunt de acord cu aceste afirmatii, adica noi nu am intentionat sa limitam libertatea de expresie. Si, pentru a nu mai fi niciun dubiu, amendamentele de astazi vor clarifica legea’, a explicat presedintele PSD.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a afirmat luni, referindu-se la proiectul de lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup, ca protejarea libertatii de exprimare este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase. Sursa/http://www.aktual24.ro

Related posts

One Thought to “Ambasadorul SUA despre legea lui Dragnea: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare&Dragnea RENUNTA la „defaimare”: „Am eliminat si amenzile, se poate injura pe Facebook””

  1. Când Obama râde,ambasadorul american la București….tușește spre psd-istul Dragnea.Și deodată-l vedem pe Dragnea…..cum devine din general…..soldat.Ce rușine!

Leave a Comment

Sari la bara de unelte