Actualitate Stiri din Havirna Stiri din Hudesti 

ATENȚIE MARE! ALARMARE ISU în toată România. „Recomandăm cetățenilor să rămână calmi”

În perioada 18-21 aprilie, in toată țara va fi declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Actiunea va fi coordonata de IGSU (Inspectoratul General pentru SITUAȚII DE URGENTA) care va desfăşura săptămâna viitoare un exercițiu la nivel național pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017. Sirenele vor suna în intervalul orar 10.00-15.00. Atunci se va auzi in întreaga Romanie o alarmă specifică compusă din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare.

Acțiunile fac parte dintr-un amplu exercițiu desfășurat la nivel național, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Simulările se vor desfăşura pentru a fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

„Recomandarea este ca oamenii să nu intre în panică și să urmărească orice indicații primesc de la autorități. Exercițiul este creat pentru testarea sistemului, astfel încât, dacă acesta este necesar pentru folosire în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, să nu existe probleme. Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările autorităților publice. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU” mai spun reprezentanții IGSU.

La nivel naţional, există peste 7.700 astfel de mijloace de alarmare, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.Sursa/https://infoalert.ro

Related posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte