Actualitate Politica Stiri Concesti Stiri din Havirna Stiri din Hudesti 

Carmen Dan arată morcovul poliţiştilor – sindicaliştii acuză

În timp ce indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică, respectiv parlamentari, miniştri, primari, secretari de stat etc. se determină prin înmulţirea unor coeficienţi de ierarhizare cu salariul de bază minim brut pe ţară, respectiv 1900 lei, când vine vorba de poliţişti, acestora li se calculează salariile de funcţie înmulţind coeficienţii de ierarhizare cu o valoare de referinţă de doar 197,33 lei, atrage atenţia Sindicatul Poliţiştilor “Diamantul”.

Revoltaţi de această nedreptate, poliţiştii o critică dur pe Carmen Dan, punându-i la îndoială buna-credinţă şi opinează că PSD n-are nicio intenţie să aducă poliţiştii în rândul lumii, pe chestiunea salarizării.

Redăm postarea sindicatului Diamantul pe acest subiect:

“Buna credinţă a ministrului Carmen Dan nu se măsoară în intensitatea efectului dramatic al apariţiilor şi declaraţiilor sale publice. Acestea denotă doar că doamna ministru a luat nişte lecţii bune de manipulare a maselor. Ba chiar suspectăm că a luat şi nişte lecţii de actorie, din cauza ochilor umezi şi intensităţii emoţionale cu care îşi rosteşte declaraţiile publice!

Pentru un observator de inteligenţă şi cultură medie, buna credinţa se va dovedi doar dacă ministrul şi ministerul renunţă la valoarea de referinţă de 197,33 lei. Şi asta cât mai repede! asta e urgenţa zero pentru poliţişti!

Pentru poliţişti, salariul de funcţie (elementul de bază al salariului lunar, la care se raportează toate sporurile) se obţine teoretic prin înmulţirea coeficientului de ierarhizare cu o valoare de referinţă.

Valoarea de referinţă utilizată pentru calculul salariilor poliţiştilor, inclusiv în anul 2018, este 197,33 lei, conţinută de Ordonanţa simplă de Guvern nr. 38/2003 şi abrogată prin Legea 330/2009 de la 1 ianuarie 2010.

De abia începând cu anul 2023 (!), salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor prevăzuţi în anexele nr. I-VIII cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare. (art.12 din Legea 153 din 2017).

Indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică ( parlamentari, miniştri, primari, secretari de stat, etc) se determină prin înmulţirea coeficienţilor din anexa nr. IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare. (art.13 din Legea 153 din 2017).

În 2018, salariul minim brut pe economie este 1900 lei, de circa 10 ori mai mare decât valoarea de referinţă de 197,33 lei utilizată pentru poliţişti, în ciuda faptului că este abrogată de 8 ani.

SPR Diamantul a declanşat o serie de procese (cele cu diferenţele la HG 1/2017) prin care urmărim şi să anihilăm această valoare de 197, 33 lei, în faţa Curţii Constituţionale, pentru că noi am realizat că PSD nu are nici o intenţie să aducă poliţiştii, în rândul lumii, pe chestiunea salarizării.

Până atunci, Carmen Dan, bine instruită de partid şi care primeşte remuneraţie ca ministru, 10,5 x 1900 lei/luna, când nu vă arată morcovul cu anul 2022 în care veţi avea salarii mari, vă aruncă praf în ochi, ba cu pedofilul, ba cu evaluarea psihologică, ba cu orice alt subiect mic dar de natură şa va abată atenţia de la problemele cu adevărat mari şi generale cu care se confrunta poliţia română.

Trebuie să nu uiţi, poliţistule, că din 2010 până în prezent, nici o lege de salarizare şi care promitea mărirea salariilor la poliţişti, nu a fost pusă integral în aplicare! Lipsa de bani la buget, cică! Şi aşa, ai fost aburit 8 ani, de guvernările de toate culorile, până când ai ajuns să fii bucuros că primeşti salariul minim pe economie (cu sume compensatorii incluse) norma de hrană şi echipament!

Nu avem nici un motiv să credem că actualii guvernanţi vor reuşi să pună legea 153 din 2017, în aplicare”, scriu reprezentanţii “Diamantul”./Sursa:http://epochtimes-romania.com

Related posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte