Actualitate Stiri din Havirna 

Cea mai buna reteta pentru sarmale de Craciun!

Sarmalele reprezinta un tip de mancare traditional pus de multi romani pe masa de Craciun.

Putine gospodine stiu insa care este ingredientul secret ce transforma niste sarmale obisnuite intr-o reteta extraordinara.

Ai nevoie de:

1-2 bucati de varza murata
sare
3-4 rosii
pasta de tomate sau suc de rosii
4 linguri orez
2-3 linguri de marar tocat
3 cepe
600 g carne porc tocata
piper boabe
3-4 foi de dafin
o crenguta busuioc
o crenguta cimbru.

Ingredientele care schimba totul:

– 150 g sorici
– 150-200 g costita afumata.

Modul de preparare:Sarmalele reprezinta un tip de mancare traditional pus de multi romani pe masa de Craciun.

Mai intai se curata varza si se alg frunzele in care va fi impachetata carnea. Se curata soriciul si costita afumata, se maruntesc si se pun intr-o cratita la calit, impreuna cu ceapa. Ulterior se opareste orezul.

La final se amesteca toate aceste ingrediente intr-un bol, avand grija sa adaugati sare si piper.

Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita inalta peste care se toarna apa, bulionul si se pun crengutele de busuioc si cimbru. Se fierbe la foc mic, timp de doua ore.

Iese bun de te lingi pe degete!Poftă bună!Sursa/http://www.kanald.ro

Related posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte