Actualitate 

Criză de sânge în judeţ. DONEAZĂ, salvează o viaţă!

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati fac un apel către cetățenii din întreg județul să doneze sânge, cantitatea de sânge primită de unitatea spitalicească de la Centrul Regional de Transfuzii fiind insuficientă.
Donarea de sânge se face la Centrul Regional de Transfuzii, dar și la alte puncte de recoltare precum cel de la Spitalul din Dorohoi.

,,Cantitatea de sânge pusă la dispoziție de Centrul de Transfuzie Sangvină Botoșani este la o treime față de necesarul spitalului, motiv pentru care solicităm și facem un apel la toată populația județului Botoșani fără boli cronice, până în 45 de ani, să doneze sânge pentru toți pacienții gravi care se internează în spital și au nevoie de sânge. Am observat că la nivelul spitalului în urma analizei făcută de comisia de hemovigilență avem nevoie de sânge și nu ne ajunge pentru pacienții internați în spital. Avem donatori puțini iar necesarul de sânge asigurat de Centrul Regional de Transfuzii nu acoperă numărul de cazuri și s-a întâmplat pe parcursul anului de multe ori să nu fie acoperit numărul de cazuri dintr-o zi, iar cel mai mult suferă cazurile cronice care necesită sânge și sunt programate în zilele următoare. Conform legislației avem obligația să avem un stoc tampon de sânge în cadrul unității de transfuzie sangvină din spital, în special pentru urgențele majore. Luăm sângele respectiv de la pacienții cronici pe care îi programăm în zilele următoare, în cazul în care nu avem cantitatea necesară” a precizat Ștefan Bercea, purtător de cuvânt Spitalul Județean.

Related posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte