Actualitate 

La Multi Ani, Ion, Ioan, Ioana, Ionut, Ionel, Ionica!

Aproape 2 milioane de romani isi aniverseaza onomastica de Sarbatoarea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul. Numele acestui sfant este cel mai folosit de catre romani. Vezi cine a fost Ioan Botezatorul!

Tuturor celor care isi serbează onomastica de sarbatoarea Sfantului Ioan Botezatorul le dorim fericire, sanatate si multe impliniri alaturi de cei dragi!

In fiecare an, pe data de 7 ianuarie praznuim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul. Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini. Fiul Elisabetei si al preotului Zaharia este cunoscut sub denumirea de „Inaintemergatorul”, pentru ca a anuntat venirea lui Hristos.

Zaharia era preot al Legii Vechi, din neamul lui Abia, iar sotia lui era din neamul lui Aaron si erau rude cu Sfintii Parinti Ioachim si Ana. In timp ce Zaharia slujea la templu in Ierusalim, i-a vestit Arhanghelul Gavriil ca Elisabeta va naste un fiu la batranete si se va chema Ioan.

Pentru ca Zaharia s-a indoit de aceasta veste, a ramas mut pana ce Elisabeta a nascut. Prorocul Maleahi il vesteste ca fiind „Ingerul Domnului” care avea sa-I pregateasca calea.

El este ultimul din prorocii Vechiului Testament, care face legatura cu Noul Testament. Si-a inceput activitatea in anul 26 d.Hr. ( primul an al guvernarii lui Pilat din Pont).

Related posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte