Actualitate 

Redeschiderea Vămii Racovaţ, la mana Comunităţii Europene

 

Redeschiderea Vămii Racovaţ, la mana Comunităţii Europene
Ieri 24 ianuarie 2017 la Simpozionul Internaţional dedicat zilei Micii Uniri autorităţile române cât şi cele ucrainiene au declarat că punctu vamal de trecere în partea românească este finalizat însă pe partea ucrainiana încă mai este de lucru dar se aşteaptă aviz de la Comunitatea Europeană

Autorităţile locale anunţă că lucrările de modernizare a punctului vamal de la Racovat, din comună Pomârla, sunt finalizate , dar că deschiderea depinde de partea Ucraineană.Valentin Iacoban, preşedintele consiliului raional Herța a declarat:

“Au fost foarte multe adunări şi ministrul transportului din Ucraina a relatat că în acest an să înceapă şi să termine lucrările la frontiera Racovat. Problema a fost a constructorilor ,dar totuşi sperăm că o v-om rezolvă pentru Ucraina pentru locuitorii din Herţa şi pentru toţi cetăţenii din regiune. ”
Din partea senatului româniei doamna Doina Elena Federovici a declarat:”

Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere să deschidem punctul vamal de la Racovaţ. Domnul primar Dumitru Chelaru vă poate confirma că punctul vamal este gată, infrastructura rutieră este gată,ţine în mod deosebit de ministerul de finanţe şi în egală măsură trebuie modificată comisia europeană,suntem pe graniţa Uniunii Europene iar demersul nu este luat de guvernul româniei.guvernul trebuie să depună toate avizele necesare astfel încât să avem şi acceptul de la Comisia Europeană. Toţi parlamentarii de Botoşani cât şi cei 400 de mii de locuitori ai judeţului doresc să se deschidă acest punct vamal,nu numai pentru noi cât şi pentru vecinii noştri şi eu cred că stă în putera noastră , atâta timp cât pe partea Ucrainiana este pregătită, să deschidem acest punct vamal.Asa cum funcţionează punctul vamal de la Stanca Costeşti,aşa cum finctioneaza punctul vamal de la Radauţ Prut să avem şi această trecere de la Racovaţ rezolvată din punct de vedere legal. Contaţi pe noi,oricând vă suntem aproape. ”
Aşadar rămânem de moment cu promisiuni iar vama se v-a deschide în viitorul apropiat când comunitatea se v-a hotăra şi vor decide acest lucru

Related posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte