Actualitate 

Se anunţă un nou protest pentru drumurile ce strabat nordul judetului

Botoşănenii din nordul judeţului se pregătesc să protesteze din nou pentru drumurile pe care îşi strică maşinile şi care nu vor intra în reabilitare nici în acest an. Oamenii din Mileanca, Havârna, George Enescu, Cordăreni şi Vorniceni precum şi cei din oraşul Darabani ies în drum.În urmă cu aproape un an, protestul sătenilor din Havârna, Conceşti, Mileanca şi George Enescu a fost organizat pentru a atrage atenţia autorităţilor judeţene faţă de drumul judeţean 293. Acum, însă, oamenii din cinci comune şi din oraşul Darabani cer condiţii civilizate de circulație pe toate drumurile judeţene ce fac legătura între acestea.

“Colegii noștri din Vorniceni și Cordăreni sunt în fază avansată de organizare și legalizare a marșului de protest, în ziua de sâmbătă, 12 august 2017, cu precizarea că vom finaliza marșul în Cracalia comuna George Enescu, unde va fi un mare MITING pe terenul de sport. Este o inițiativă cetățenească și reprezintă atitudinea societății civile din nordul judeţului Botoșani, față de lipsa unor condiții civilizate de circulație pe aceste sectoare de drum. Aşadar vă invităm cu tractoare, maşini, motociclete, însoţite de pancarde, steaguri şi sloganuri pentru a protesta şi a ne cere dreptul de a avea drumuri asfaltate fără gropi şi noroi”, anunţă organizatorii protestului.

Demersurile pentru organizarea protestului au început înainte ca Ministerul Dezvoltării Regionale să anunţe care vor fi obiectivele ce urmează să fie finanţate în următorii ani prin programul PNDL II. În privinţa drumurilor judeţene, Consiliul Judeţean a depus proiecte pentru reabilitarea a 40,4 kilometri de drum de pe DJ 208 H – Vorona-Oneaga-Pădureni, DJ 291 D – Ibănești-Cristinești, DJ 292 A – Corlăteni-Dimăcheni, DJ 293 – Coțușca-Ghireni, DJ 294 C – Manoleasa-Zahoreni-Borolea, DJ 282 A (din DN29D) Ionășeni-Mășcăteni precum și pentru podul peste râul Jijia (pe DJ 292) din localitatea Broscăuți.

În plus, se vorbeşte de proiectul privind reabilitarea “drumului strategic” dar nici aici nu este inclus vreun metru de drum judeţean din cele reclamate de sătenii din nordul judeţului ca fiind impracticabile.

Related posts

One Thought to “Se anunţă un nou protest pentru drumurile ce strabat nordul judetului”

  1. Comuna George Enescu, așezată în partea central-nordică a județului Botoșani, la 10 km. nord-est de municipiul Dorohoi are renume în țară și peste hotare, pentru că aici s-a născut si a copilărit cel mai mare muzician român al tuturor timpurilor, autorul Rapsodiei Române,a operei OEDIP, genialul si inegalabilul GEORGE ENESCU violoist și compozitor.
    Aici ne vom întâlni pe 12 august 2017 și ne vom cere drepturile,în acordurile Rapsodiei Române.Data de 12 august 2017 va rămâne în istoria județului Botoșani!Va fi ziua în care ne vom cere drepturile,de acces la deplasarea pe drumurile publice,în siguranță și fără pericole.Sunt semnale că la acțiune va participa și cetățenii din com.Viișoara și Păltiniș.Să ne pregătim și să participăm în număr cât mai mare.Doamne ajută și Drumuri bune!

Leave a Comment

Sari la bara de unelte